Коледно намаление! 20% отстъпка за всички налични бижута до 19.12.2019 г.
Невероятните цветове на кристалите

Цветовете на естествените камъни

Така нареченият "подходящ" камък за даден човек е този, който е в резонанс с неговите духовни преживявания. Изборът е строго индивидуален процес, който изисква силна интуиция. Обаче цветът е основен фактор, водещ индивида към определен камък, особено ако цветовите предпочитания подхождат на неговата същност.

Червено

В аурата червеното показва сила, жизненост и енергия, въпреки че тъмните тонове предполагат вътрешно напрежение. Това е цветът свързан със Сатурн, с неговото влияние към промяна и тенденция да се започват нови преживявания. Камъните, които се свързват с този цвят са корал и рубин.Нито един от двата не е подходящ за неспокойни и избухливи хора. Добри камъни са за човек, особено чувствителен към интуитивните сили и духовни внушения. Друг кристал с червено влияние е гранатът.

Оранжево

Цветът се асоциира с Нептун и неговите импулси, изразени като интерес към необичайното и мистичното. Оранжевото в аурата е знак за мислещ човек, който зачита другите. Топазът носи някои от влиянията на оранжевото. Кехлибарът също може да помогне с неговите оранжеви излъчвания.

Жълто

Тук в светлината влиза златистото, носещо сила и конструктивни енергии. Златистожълтото в аурата е знак за здраве и благополучие. То е доказателство за човек с щастлива нагласа и добър ум. Златистото е укрепващо и стимулиращо. Поради своя цвят цитринът също е от полза.

Зелено

Този цвят предизвиква представата за смарагд и малахит. Смарагдовото зелено в аурата разкрива човек, който е отзивчив и приятелски настроен и камъкът привлича подобни вибрации. Други камъни в същия цвят са перидотът и тюркоазът. Перидотът има лечебни вибрации и е със силно защитно влияние.

Синьо

Лазуритът/ Lapis Lazuli / трябва да бъде считан за главен проводник на този цвят. Синьото в аурата е добър цвят, който пренася положителни и духовни внушения, ако не е твърде светъл или тъмен. Уран е планетата съответсваща на този цвят, с нейната тенденция към крайности, добавена към интереса към необичайното и мистичното. Лазуритът определено оздравява вибрациите на тялото, повишава жизнеността и прави човек по-чувствителен към духовните влияния. Сапфирът също има успокояващ ефект върху носещите го.

Индиго

За човек под влиянието на Меркурий е лесно да разгадава характери, но тази способност трябва да почива върху достатъчно толерантност и добра доза снизходителност. Азуритът осъществява влияние върху ума и развитието на психичните качества. Индигото и виолетовото в аурата са цветовете на търсещия.

Виолетово

Виолетовото се появява в аурата на всички търсещи. Само след като човек разбере истинската посока в живота си, виолетово става синьо, което е естественото излъчване на душата. Аметистът е един от най-духовните камъни. Укрепва любовта към божественото, насърчава безкористието и духовната мъдрост.