Коледно намаление! 20% отстъпка за всички налични бижута до 19.12.2019 г.
Медитацията с камъни е една от най-успокояващите и презареждащите медитации

Медитация с камъни

Медитацията с камъни е една от най-успокояващите и презареждащите медитации!

Медитацията е физиологичен феномен, при които тялото на медитиращия се намира в състояние подобно на съня. Основната цел на медитацията е постигане на освобождаване на съзнанието от всички мисли и презареждането на организма с позитивна енергия. В редица научни изследвания се доказва, че медитирането е всъщност самоусъвършенстване и себепознание.

Има голямо разнообразие от методи и техники, които улесняват преминаването в медитивно състояние. В тази статия ще разгледаме един от тези методи – въвеждане в медитивно състояние, с помощта на скъпоценни и полускъпоценни камъни.

Медитацията с камъни може да се окаже една от най-успокояващите и презареждащите медитации. За целта ви е необходим естествен и по-голям камък, които да има прозрачна структура. Медитацията се състои от няколко фази: навлизане в медитивното състояние, същинска част, излизане от медитивното състояние.

  • Навлизане в медитивно състояние с помощта на скъпоценни или полускъпоценни камъни

Първоначално застанете в удобна за вас поза за медитация. Препоръчваната поза за медитация е следната: седнете на пода или на леглото, така че да може на нивото на очите ви да поставите камъка, които сте си избрали.
За да приведете ума и тялото си в състояние на медитация, започнете да се взирате в камъка, които сте избрали. Поставете камъка на 2 педи разстояние от очите ви и започнете концентрирано да се взирате в камъка. С всяко следващо взиране в камъка се опитайте да фокусирате цялото си внимание върху камъка, старайте се да не мислите за нищо друго, освен за цвета и прозрачността на камъка.
Следващата стъпка взиране в един конкретен елемент от камъка. След като сте си избрали този точка започнете да вдишвате и издишвате дълбока. След няколко цикъла на вдишване и издишване затворете очите си като продължавате да си представяте избраният от вас елемент от камъка.

  • Същинска част на медитацията със скъпоценен или полускъпоценен камък

В този цикъл от медитацията трябва да се стараете да си представяте, че се намирате между стените на избрания от вас камък. В зависимост от цвета на камъка, които сте си избрали си представяйте този цвят под формата на светлина. С всяко вдишване и издишване си представяйте как тази светлина постепенно и последователно преминава през всяка една от вашите чакри. След като достигнете и последната чакра, която се нарича коронна се опитайте са си представите как цветната светлина протича през всички чакри и светлинният лъч излиза през коронната чакра. Докато си представяте продължавайте да вдишвате и издишвате дълбоко и бавно. В този момент се опитайте да си внушите, че се чувствате добре, че сте спокоен, че сте радостен. Продължете да си мислите за тези позитивни емоции за около една минута. През цялото време сте със затворени очи.

  • Излизане от медитивното състояние

През този период трябва да си представите, че цялото ви тяло в обхванато от тази светлина и придобива формата на окръжност. Тази светлина ви служи като щит срещу негативната енергия. След това за последен път вдишвате и издишвате дълбоко като си представяте, че вдишвате тази цветна светлина, която се явява олицетворение на жизнената енергия „Чи”. След това отворете очи и се опитайте да откриете онази част от камъка, върху която първоначално сте се концентрирали.
След като приключите медитацията трябва да се почувствате по-спокойни, по-уравновесени, по-радостни и по-енергични.

(фрамар)