Информация за модата, бижутата, астропрогнози

Полезна информация за мода, бижутерия, астрология ...

На тази страница можете да следите полезни статии за новостите в модата, какви бижута са предпочитани днес, кои естествени камъни, минерали и кристали са по-атрактивни в бижутерията, какво вещаят планетите в различните периоди на годината за всички зодии, седмични хороскопи.

Ще намерите и информация за скъпоценните камъни, които традиционно са свързвани с човека и неговата съдба, какъв да бъде избора на камък, според зодията, както и за ювелирните материали, вкючително злато и сребро, предимно, свързаните със сребърните бижута неща.

Цветовете на естествените камъни

Така нареченият "подходящ" камък за даден човек е този, който е в резонанс с неговите духовни преживявания. Изборът е строго индивидуален процес, който изисква силна интуиция. Обаче цветът е основен фактор, водещ индивида към определен камък, особено ако цветовите предпочитания подхождат на неговата същност. Червено В аурата червеното показва сила, жизненост и енергия, въпреки че тъмните тонове предполагат вътрешно напрежение. Това е цветът свързан със Сатурн, с неговото влияние ...

Прочетете още

Силата на естествените камъни

Неоспорим факт е, че камъните са имали особено значение за човека през вековете. По-голяма част от специализираните познания на миналото е била загубена през времето- в циклите на просвещение и мрак, мъдрост и суеверие, светлина и тъмнина. Все пак във всяка епоха е имало хора, които са чувствителни, интуитивни и притежаващи достатъчно психически качества, да погледнат отвъд сенките и да ни предложат да надзърнем в истината, че цялата Вселена е съставена от една сила и всичко носи нейните ...

Прочетете още

Изберете бижу според името си

   Според руснаците, името на жената също е от значение при избора на минерал. Защото е важно вибрациите на камъка да съвпадат с вашето собствено излъчване, което може да се изчисли според принципите на нумерологията. Ето и списък на камъните, които е препоръчително да носят дамите с най-разпространените славянски имена:

Прочетете още

Бижутерското изкуство в Индия

Измежду многото държави развиващи бижутерското изкуство, Индия се откроява като едно от най-последователните и новаторски места, където то се развива непрекъснато от 5000 години насам. Докато другите цивилизации преминават през върхове и спадове, Индия успява да запази и усъвършенства през годините производството на бижута. То е тясно свързано както с религиите, така и с начина на живот в тази невероятна страна.

Прочетете още

Къде да носим бижутата според зодията

Всеки скъпоценен или полускъпоценен камък може да ви защити и да ви донесе късмет, стига да знаете къде да го носите, смятат спецове по скъпоценности от US дружество за геологични изследвания. Много хора не харесват камъка, който им се "пада" според зодията. Това е така защото положителна енергия дават само камъните, които хармонират със стихията на зодиите, както и с господстващите планети.

Прочетете още

Кои въпроси за сребърните бижута най-много Ви интересуват

Сребърните бижута са популярни по целия свят от хиляди години насам. Главната причина за това е достъпността на среброто в сравнение с другите благородни метали като злато и платина. Голямото разнообразие на сребърни бижута изисква определени знания, за да може да се направи най-добрия избор при закупуването им и поддръжката след това. Ето най-честите въпроси свързани с тези бижута. Как да почистваме сребърните бижута? Как да се съхраняват сребърните бижута? Какви видове ...

Прочетете още

Кристали и злато срещу депресия и безсъние

Лечебните свойства на камъните и защо да купуваме бижута с камъни Блестящите украшения и благородните метали помагат на организма да е здрав, сочат проучвания на Института за изследване на скъпоценни камъни в САЩ. Лечебните свойства на камъните са залегнали още в древни индийски вярвания. А експертите от американския институт ги подкрепят със съвременни проучвания.

Прочетете още

Медитация с камъни

Медитацията с камъни е една от най-успокояващите и презареждащите медитации! Медитацията е физиологичен феномен, при които тялото на медитиращия се намира в състояние подобно на съня. Основната цел на медитацията е постигане на освобождаване на съзнанието от всички мисли и презареждането на организма с позитивна енергия. В редица научни изследвания се доказва, че медитирането е всъщност самоусъвършенстване и себепознание.

Прочетете още

Вашият скъпоценен камък, според месеца на раждане

Скъпоценните и полускъпоценните камъни са източник на сила и късмет за хората. Определени камъни се свързват с месеца на раждане и много хора вярват, че скъпоценните камъни, които отговарят на рождената им дата, влияят върху съдбата им. От уста на уста се предава вярата, че ако носите у себе си рождения си камък, ще имате добър късмет и ще бъдете защитени!

Прочетете още

Среброто е антибиотик - лекарството на богатите

Защо наричат среброто - антибиотик? Среброто било наречено "Антибиотикът на богатите хора" от американските биолози и епидемиолози, защото въздейства върху структурата на болестотворните едноклетъчните микроорганизми и блокира техния механизъм за размножаване. Това откритие било направено едва през 80 години на XX век и отговорило на всички неизяснени въпроси от рода на "Защо през цялата човешка история от епидемиите се спасявали преди всичко богатите хора?" Защото се ...

Прочетете още

Астрологична прогноза за периода 23.06 - 29.06.2014г.

Планетите вещаят, че може да има глобални промени Четири планети се подреждат в небето във формата на точен квадрат и това не е просто знамение, а кулминационен момент, който може да доведе до глобални промени, твърди астрологът Михаил Преображенски. Според него, на равно разстояние от Земята ще бъдат разположени Плутон, Уран, Юпитер и Марс, а това е рядко срещано явление. В астрологията е прието, че когато тези космически тела се подредят така, настъпва смяна на епохи, на глобални ...

Прочетете още

Астрологична прогноза за периода 14 - 20 юни 2014г.

От 14 до 20 юни Венера и Юпитер ще ни правят милосърдни Според публикуваната астро прогноза в standartnews.com, Венера и Юпитер ни правят милосърдни, а Меркурий ни носи къртовски труд! На 18 и на 19 юни личният живот и съкровеността на интимността ни са под защитата на един прекрасен аспект от територията на знаците Телец и Рак. Там се помещават Венера и Юпитер, които в тази класическа комбинация са предвестници за успех на фронта на близките взаимоотношения. Класическото разбиране на астрологията ...

Прочетете още
Страници: 1 | 2

Бижута, скъпоценни камъни и зодии

През вековете символиката на скъпоценните камъни много се е променяла. Символите при различните народи често не съвпадат. Европейското разбиране се отличава силно от индийската символика и далекоизточната. Чрез своята интуиция сами можете да отгатнете от кой камък се нуждаете, но в кои случаи.

Следете нашите статии и ще разберете много ценни неща!