Лечебен минерал, символ на радост и щастие, камък-пазител на здравето

Корал - Лечебен минерал, символ на радост и щастие, камък-пазител на здравето

Коралите символизират радост и щастие. Дават възможност на този, който ги носи, да се радва истински на живота.

Коралът е силен лечебен минерал, който въздейства подсилващо при изтощеност и при оздравителни процеси, стимулирайки имунната система. Обикновено се използват като защитни амулети.

Всички видове корали пазят от негативни енергии, засилват любовното чувство и необходимостта от партньорство.

За древните египтяни, коралът е камък-пазител на мъртвите, а Заратустра го нарича камък-пазител на здравето на човека.

  • Червен корал - най-използван за накити и бижута, използван за защита против уроки, влияе най-силно на коренната чакра
  • Черен корал - влияе на чакрата на слънчевия сплит
  • Розов корал - влияе на сърдечната чакра
  • Бял корал - най-силен защитник на дома, символ на щастие и безсмъртие

Розовият корал се асоциира със зодия Телец, червеният - със Скорпион, а черният - с Козирог.

Червения корал е най-високо ценен и е използван в продължение на хиляди години в изработката на бижута.

Още информация за корала

Коралите са построения от органичен произход. Те са клас морски, мешести организми, съществуващи като малки полипи, обикновено под формата на колония от много идентични индивиди. Повечето от коралите зависят от слънчевата светлина и растат в плитки, прозрачни води - обикновено на дълбочина по-малка от 60 метра. Тези корали допринасят за изграждането на физическата структура на кораловите рифове, които се развиват в тропичните и субтропични води като Големия бариерен риф край бреговете на Австралия.

Коралите се използват от векове за магически цели и за изработка на накити. Според археолозите, най-древните находки на червен корал, използвани от хората, са открити в Месопотамия и датират от 3000 пр.н.е. Изполвали са го най-вече за пречистване от отрицателна енергия и като средство за защита, особено срещу уроки. В някои култури и до днес окачват в домовете си корали, за да гонят злите духове и да пропъждат завистта, разногласията и вредните въздействия. За най-силен защитник на дома се смята белия корал. Древните гърци го смятали за символ на щастие и безсмъртие и окачвали корали на носовете на корабите , за да ги отведат благополучно у дома. Римляните завързвали червени корали към бебешките люлки за да ги предпазят от болести и да им растат по-лесно зъбките. И до днес италианския талисман за късмет във формата на рог се изработва от корал. Той се смята и за камъкът на щастливия брачен живот.

Коралът олицетворява дипломатичността и конкурентността. Успокоява емоциите и носи вътрешен мир и спокойствие. Увеличава интуицията, въображението и визуализациите. Засилва и ускорява трансфера на знания.