Компасът на викингите! Стимулира връзката с вътрешното знание

Иолит - Компасът на викингите! Стимулира връзката с вътрешното знание

Иолитът е познат още като кордиерит, индиалит или воден сапфир. Той притежава свойството дихроизъм, т.е. изглежда прозрачен или цветен в зависимост от ъгъла, под който се гледа. Името "иолит" идва от гръцките думи ion (виолетов) lithos (камък) - iolite.

Естественият камък Иолит е добър помощник за хора, които лесно се покоряват и манипулират, защото повишава самочувствието и умението им да поемат отговорност за живота си. Излъчва вибрации, които могат да се нарекат "антижертвени" или "антимъченически". Помага на човека да приеме без проблеми ролята на водач. Привлича приятели и приятелска помощ. Ще ви съдейства, когато искате да изпратите съзнанието си във висшите измерения. Развива интуицията, помага при безсъние.

С иолит, инкрустиран в сребро, може да се направи полезна енергийна напитка. За целта през нощта камъкът се оставя в чаша с вода. Тази напитка е енергизираща, а освен това е и отличен дезинфектант.

Иолитът е подходящ за носене от зодия Водолей. Стимулира връзката с вътрешното знание.

Още Викингите са използвали тънки парчета от скъпоценния камък като първия поляризационен филтър в света. Гледайки през иолита, те определяли точното положение на Слънцето и плавали сигурно по пътя към Новия свят и обратно.

Качеството, което прави иолита толкова ценен за викингите, е силният плеохроизъм - изменението на цвета в зависимост от посоката на кристалите. Камъкът има различни цветове, гледан от различен ъгъл. Куб, изрязан от иолит, изглежда теменуженосин или тъмновиолетов от едната страна, бистър като вода от друга, и меденожълт на върха.