Коледно намаление! 20% отстъпка за всички налични бижута до 19.12.2019 г.
Ексцентрични натури с блестящ ум, често с гениални идеи

Зодия Водолей - от 22 януари до 19 февруари - Ексцентрични натури с блестящ ум, често с гениални идеи

Родените под зодиакалния знак Водолей притежават блестящ ум в кръга на нагледното, на наблюдаемото. Разсъждават научно. Склонни са към философски размисли в областта на експерименталните науки, а не рядко се занимават с изкуство. Способни са към по задълбочено знание. Това са хора с много и често гениални идеи. Техният поглед обхваща добре както миналото, така и бъдещето. Идеалисти и ексцентрични натури, фантазьори, разсеяни. Волята им е твърда, но понякога действат необмислено. Приятелството за тях играе важна роля. Пожертвователни са. Имат дарба да разбират хората, да им внушават доверие.

Водолеите не признават никаква победа над себе си и постигат целите си. Често биват смятани несправедливо за лениви. Причината за това може да бъде начина им на работа. Понякога по цели дни нищо не вършат, после изведнъж се хващат за работа и успяват да я свършат за много по кратко време, отколкото би отнело на други. При това, този тип хора са много често интелектуално потенциални. Обичат да ги хвалят. Фанатични защитници са на това, в което вярват. Обичат изяществото. Любезни, добри, любвеобилни. Те са търпеливи, тихи, не са нахални. Склонни са към усамотение, въпреки че са добри компаньони. Буйни, но бързо забравят обидата.

Преди всичко те обичат хората не такива каквито са, а каквито ги преобразяват в своята фантазия.
Най-характерните грешки в характера им са: лековерието, колебанието, неизпълнението на обещания, несигурност, липса на надежда, отлагане, самохвалство.

Често, Водолеите гледат прекомерно напред и тогава откриват неща, които са изпреварили твърде много времето и хората, които са в него. Тогава не ги разбират и ги смятат за побъркани. Съвсем погрешно ще бъде, ако приемем, че Водолеите са само теоретици. Те непрекъснато човъркат, прокарват нови пътища в областта на мисленето. Жадно поглъщат науката.

Личността на Водолеите притежава способности, които им помагат да анализират напълно нещата и да извлекат от тях полезни знания. Имат голяма сила на съсредоточаване. Гъвкавостта на ума им ги прави много общителни и улеснява приятелските им връзки. Те са решителни, упорити, и често спорят. Склонни са да бъдат нетактични, независими, толерантни, бунтовно настроени, дистанцирани. Сред интересите на Водолеите са помощта за другите, приятелите, истината, политиката, окултните науки.

Подходящи за Водолеите кристали - Аквамарин, Аметист, Лазурит, Соколово око, Лабрадорит, Кехлибар, Топаз, Амазонит, Жадеит, Малахит, Син обсидиан.