Вижте своята зодия - подвластни ли сте на влиянието й

Вижте информацията за своята зодия, преценете дали сте подвластни влиянието й, какви са приятелите Ви, разберете кои бижута са най-ценни за самата зодия и така ще знаете какво да носите, а и какво да подарите!

Ще се постараем да публикуваме всякаква информация за зодиите и така да научите повече за тях, зодиакалните знаци!

Определете коя зодия сте, според месеца и датата на раждане!

  • Водни знаци - Риби, Рак, Скорпион
  • Огнени знаци - Овен, Лъв, Стрелец
  • Земни знаци - Телец, Дева, Козирог
  • Въздушни знаци - Близнаци, Везни, Водолей

 

Зодия Овен - от 21 март до 20 април

Зодия Овен - от 21 март до 20 април

Овните са номер едно в зодиака, а обикновено успяват да го постигнат и в живота. Първенството навсякъде и във всичко за хората, зодия Овен, не представлява проблем - постигат го лесно и естествено. Овен е огнен знак! Затова, личностите са хора на страстта и не се славят като най-търпеливите наоколо. Естествените камъни, пасващи на Овен - Рубин, Диамант, Аметист, Авантюрин, Аквамарин, Карнеол, Планински кристал, Яспис, Гранат, Розов турмалин, Топаз.

Прочетете още

Зодия Телец - от 21 април до 20 май

Зодия Телец - от 21 април до 20 май

Телците са хора, спокойни и уверени в себе си. Те са традиционалисти и промените не са по вкуса им. Имат силно изразено чувство за собственост, с което е добре да не прекаляват. Бижутата с естествен камък - Смарагд, Топаз, Розов кварц, Хризопраз, Карнеол, Авантюрин, Корал, Тигрово око, Турмалин, Ахат и Нефрит са най-позитивните за Телците.

Прочетете още

Зодия Близнаци - от 21 май до 20 юни

Зодия Близнаци - от 21 май до 20 юни

Зодия Близнаци са доста противоречиви личности и наистина е чудо как успяват да се справят с всичките си вътрешни противоречия и търсения. Промените и непрестанните метаморфози са запазен знак на зодията. И независимо, че с тях никога не е скучно, постоянната им изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват. Иначе притежават блестящ ум и способност да реагират мигновено във всяка ситуация и това им носи много ценни предимства. Ако успеят да ги впрегнете в работа, ...

Прочетете още

Зодия Рак - от 21 юни до 21 юли

Зодия Рак - от 21 юни до 21 юли

Ракът е най-силния воден знак. По-благоприятен е за жените, тъй като по-силно от другите знаци е свързан с дома и носи със себе си физическа и психическа ранимост, силни емоции, къщовничество, чувствителност и вярност.

Прочетете още

Зодия Лъв - от 22 юли до 22 август

Зодия Лъв - от 22 юли до 22 август

Лъвът е огнен знак, подчинен на Слънцето, а задачата на Слънцето е да дарява топлина, светлина и живот. Изпълнен е с жизнена сила, авторитет и власт. Лъвът е щедър, обича светлините на рампата и да е център на вниманието. Държи на своя дом и личната си независимост. Често си мисли, че другите имат същите представи за честност като неговите, затова е твърде доверчив. Не обича да се повтаря. Щом разбере за какво става дума, проявява нетърпение и упоритост. Онези, които не споделят неговото ...

Прочетете още

Зодия Дева - от 23 август до 22 септември

Зодия Дева - от 23 август до 22 септември

Ключът към разбиране на знака Дева е търсенето на резултат от дейността, който да бъде адекватен на вложените усилия и колкото е възможно по-съвършен като изпълнение. За родените в Дева работата е най-важната. Вършат я с търпение и прецизно точно. Така също обръщат голямо внимание на здравето и здравословното хранене и здравословния начин на живот. Те знаят - здрав ли си, ще можеш да работиш, а работиш ли - ще имаш възможността да си осигуриш всичко, което е необходимо да имаш здрав дух и ...

Прочетете още

Зодия Везни - от 23 септември до 22 октомври

Зодия Везни - от 23 септември до 22 октомври

Ключови думи за разбиране на знака Везни са баланс, равновесие и хармония. Везните изразяват природата си най-добре там, където съществуват условия за толерантност, равнопоставеност и почтени взаимоотношения. В противен случай те се отдръпват. Доста често трудно взимат решения, а колебливостта ги прави по-подходящи за работа в екип. Във взаимоотношенията са много открити и лоялни. След като са допуснали някой до себе си, те са всеотдайни и верни. Евентуална раздяла ги изважда от ...

Прочетете още

Зодия Скорпион - от 23 октомври до 21 ноември

Зодия Скорпион - от 23 октомври до 21 ноември

Скорпиона е воден знак и от там чувствата му са особено интензивни. Чувството му за собственост не се ограничава само до материалното. Той иска да притежава и душата на другия. Силни страсти бушуват в него, паралелно с ревността и завистта, но той много умело може да ги прикрива. Желанието за контрол и манипулация се проявяват доста ярко. Властта, сексът и притежанията са основното, което ги мотивира. Хората ги търсят заради необяснимия магнетизъм, който излъчват.

Прочетете още

Зодия Стрелец - от 22 ноември до 21 декември

Зодия Стрелец - от 22 ноември до 21 декември

Този зодиакален знак Стрелец е подвижен и огнен. Стрелецът обича животните, скоростта, спорта. Привлича го опасността. Обожава физическите и емоционални рискове. Душата му е широка. Винаги е щастлив и весел. Но настроението му може да се промени, когато е заобиколен от хора, злоупотребяващи с приетелството му или прекалено фамилиарни. Също така, се възмущава, ако опитват да му се налагат с власт. Стрелецът никога не бяга от борбата и не моли за помощ. Той може прекрасно да се защитава.

Прочетете още

Зодия Козирог - от 22 декември до 21 януари

Зодия Козирог - от 22 декември до 21 януари

За козирозите стилът и класата са от първостепенно значение. Целеустремени са и никога не забравят какво искат и в крайна сметка го постигат. Имат чувствително сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето. За Зодия Козирог, най-подходящи са камъните - Оникс, Гранат, Черен кехлибар, Лабрадорит, Перидот, Рубин, Опушен кварц, Ахат, Турмалин, Карнеол, Малахит.

Прочетете още

Зодия Водолей - от 22 януари до 19 февруари

Зодия Водолей - от 22 януари до 19 февруари

Родените под зодиакалния знак Водолей притежават блестящ ум в кръга на нагледното, на наблюдаемото. Разсъждават научно. Склонни са към философски размисли в областта на експерименталните науки, а не рядко се занимават с изкуство. Способни са към по задълбочено знание. Това са хора с много и често гениални идеи. Техният поглед обхваща добре както миналото, така и бъдещето. Идеалисти и ексцентрични натури, фантазьори, разсеяни. Волята им е твърда, но понякога действат необмислено. ...

Прочетете още

Зодия Риби - от 20 февруари до 20 март

Зодия Риби - от 20 февруари до 20 март

Рибите са личности с ярка индивидуалност и независим нрав, макар да предпочитат да останат извън центъра на събитията. Подходящите естествени камъни за зодия Риби са Аквамарин, Аметист, Лунен камък, Лабрадорит, Халцедон, Розов кварц, Хризопраз, Флуорит, Тюркоаз, Кехлибар, Берил.

Прочетете още

Какво е Зодиак и от кога съществува понятието

Понятието зодиак е с древен произход и най-общо се отнася към небесния кръг от съзвездия. Името произлиза от вариация на гръцкия термин за животно, защото по-голямата част от съзвездията се свързват с митологични същества и животни.

Зодиакът е базово понятие в астрологията и означава дванадесетте равни по-големина тридесетградусови сектора, които започват и завършват с пролетната равноденствена точка. Зодиакът представлява сидеричният път на Слънцето.

Зодиакът, т.е. пътят на живота, се състои от следните 12 зодии:
Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей, Риби.

Има и 13-та зодия - Змиеносец, но включването ѝ в списъка със зодиите прави броя на знаците фатално число, което би зареждало хороскопите със суеверия. Освен това, включването й означава историческа реформа в астрологията, която ще доведе до пълна промяна в периода на действие на досегашните зодии.