Общи условия за ползване на електронен магазин bijuta-izi.com

Общи условия на Сребърна бижутерия bijuta-iZi.com за ползване на сайта, онлайн поръчка на бижута, начини на плащане и доставка

Настоящите общи условия дават информация и съдържат правилата за работа и използване на ресурсите на онлайн магазин www.bijuta-izi.com от всеки един клиент-потребител.

Всеки един потребител се обвързва да спазва правилата на настоящите общи условия за цялото време на ползване на сайта, от първоначалното влизане до напускането на уебсайта, включително при поръчка за закупуване на сребърно бижу / сребърни бижута, чрез електронния магазин www.bijuta-izi.com.
 

I. За www.bijuta-izi.com

1. Информация за Сайта и неговия собственик, наричан по-нататък Доставчик

Bijuta-izi.com е сайт за електронна търговия по смисъла на Закона за електронна търговия. Сайтът е собственост на еднолично дружество с ограничена отговорност "Далети" ЕООД. Дружеството е регистрирано в Търговския регистър при Агенция по вписванията под ЕИК 160059773 и осъществява дейността си съгласно действащото българско законодателство.
"Далети" ЕООД е регистриран администратор на лични данни, като дружеството е подало заявление по чл. 17 от ЗЗЛД и надлежно изпълнява задълженията си за използване, обработка и съхраняване на предоставените му лични данни от Потребителя съгласно действащия ЗЗЛД и останалите подзаконови актове под контрола на Комисията за защита на личните данни.
"Далети" ЕООД е регистриран търговец в МФ.

Доставчикът не е регистриран по Закона за данък върху добавената стойност.

Сайтът www.bijuta-izi.com предоставя максимално точна и подробна информация за предлаганите артикули - снимки, размери, тегло, размер и форма на естествените камъни, както и допълнителна информация, свързана с кристалите.

2. Данни за кореспонденция с Доставчика:

Телефон за контакт: 0893 522335
Електронна поща: office@bijuta-izi.com


ІІ. Как да използваме сайта и начин за поръчка и доставка на продукти

1. Приемане на Общите условия и приложимо право

Тези Общи условия обвързват от една страна Доставчика и от друга Потребителя, който използва сайта и в частност в процеса на осъществяване на електронна търговия и дистанционна продажба на стоки. С първото натискане на обект, линк или бутон, разположени на уеб страницата на bijuta-izi.com (с изключение на линка към настоящите Общи условия), Потребителят се съгласява, приема изцяло и се задължава да спазва тези Общи условия.
По-специално, правилата относно договора за доставка на стоки от този сайт за електронна търговия описани по-долу в настоящите Общи условия обвързват Потребителя при извършване на поръчка за дистанционна продажба на стоки на сайта. Общите условия се прилагат за всяка поръчка на Потребителя, доколкото няма друга писмена договора между Потребителя и Доставчика, която да им противоречи и доколкото Общите условия не противоречат на императивни законови разпоредби. Доставчикът си запазва правото да променя Общите условия едностранно.

Страните се съгласяват, че по отношение на въпроси по сключване на договора за електронни услуги, изпълнение, неизпълнение, права и задължения, отговорност за рекламация и всички други права, задължения и отношения, които възникват във връзка със Сайта и неговото използване, предоставянето и съхраняването на информация от и на него, се прилага българското право.

2. Как да поръчам бижута

Ние не изискваме специална регистрация и създаване на клиентски профил с име и парола. Всяка една Ваша заявка ще бъде потвърждавана от нас, посредством указаните от Вас адрес на електронна поща и телефон.

Продукти можете да поръчате по следните начини:

 • Онлайн, от уебсайта www.bijuta-izi.com

Поръчка, чрез уебсайта, се осъществява по следния начин:

 1. Изберете продукт. Натиснете бутона Поръчай.
 2. Проверете дали поръчката по вид и количество отговаря на Вашия избор. Ако направите промяна, натиснете бутон Преизчисли. За да продължите напред, натиснете бутон Запази и продължи. Имайте предвид, че някои продукти са единични бройки и няма да бъдат доставени повече от един брой без допълнителни договорки, но можете да попитате по телефон, мейл или от запитващата форма в сайта!
 3. Ако желаете да добавите и други продукти към същата поръчка - изберете ги и добавете последователно. При натискане на бутона "Поръчай" те ще се добавят всеки път към Вашата поръчка. Ако трябва да коригирате параметър от предходната стъпка - натиснете "Предишна стъпка", а ако всичко е наред - "Запази и продължи".
 4. Следваща стъпка е попълване на детайлите за доставка - Вид на доставката, Избор на куриерска фирма, Район на доставка, т.е. мястото на доставката и Адрес на доставка. Попълнете всички полета коректно и пълно. Ако искате да доуточните нещо - използвайте полето "Забележки". За да продължите напред натиснете бутон "Запази и продължи".
 5. Необходимо е да предоставите пълни и точни данни за Вас - име, e-mail, телефон, адрес. Маркирайте полето "Съгласен съм с Общи условия!", след като се запознаете с тях (линк е наличен на всяка страница в сайта, най-долу), които са условия за ползване на сайта, условия за поръчка, доставка и начини на плащане при онлайн поръчка на бижута и натиснете бутон "Запази и продължи".
 6. Проверете посочените от Вас детайли за доставака и плащане. Ако желаете да направите корекции натиснете линк "Предишна стъпка" . За да изпратите поръчката натиснете бутон "Поръчвам".

След като завършите поръчката автоматично ще получите e-mail на посеченият от Вас електронен адрес с всички детайли от поръчката.

Трябва да знаете, че цените в поръчката са крайни, а разходите по доставката се поемат изцяло от Потребителя! Всеки потребител сам избира начина на доставка и е необходимо да се заплати допълнително съответната сума!

След финализирането на поръчката на посочения от него e-mail Потребителят получава потвърждение на поръчката от страна на Доставчика и с получаването му договорът за дистанционна продажба на стоки е сключен. Доставчикът не носи отговорност, ако подадения e-mail адрес е грешен или невалиден!

След обработка на поръчката от Доставчика, Потребителят ще получи e-mail с номера на товарителницата и информация кога точно ще получи продукта/ите. Възможно е Доставчикът да позвъни на Потребителя с цел подобряване на услугата!

Поръчките се приемат от Сайта 24 часа в денонощието, включително в почивните дни и в дните на официалните празници. Потребителят следва да има предвид, че е възможно разминаване в нюансите на цветовете на снимката и реалните цветове на продукта, но основните цветове съвпадат.

3. Цени и начин на плащане

Всички цени са крайни, в български лева, с включен данък добавена стойност (ДДС).

 - Наложен платеж

 • Плащането на стоките се извършва в български лева, с Наложен платеж.
 • Поръчаната стока се заплаща в момента на нейната доставка на куриер, като цената за транспорт и застраховка на стоката са за сметка на купувача и също се заплащат на куриерската фирма.

 - Банков превод

 • Поръчките, заплащани по банков път, се доставят само при потвърден паричен превод по сметката на “Далети” ЕООД. Цената на самата доставка се плаща отделно на куриера при получаването й.

 - В офис на “Далети” ЕООД

Поръчки с обща стойност над 150 лв. се изпращат до Вас за наша сметка, включително застраховката и таксата за наложения платеж.

4. Доставка

Доставките се извършват с куриерската фирма, която сте избрали при самата поръчка, на адрес, който сте посочили.

Доставката на закупените от Вас продукти включва:

 • Договорените артикули
 • Касова бележка и/или фактура, за стойността на поръчката
 • Подаръчна опаковка по наш избор
 • Транспортна опаковка

Срокове на доставка:

От 3 до 5 работни дни, след потвърждаване на поръчката.

Поръчки направени след 16:00 ч. се обработват на следващия ден! Поръчки направени в събота след 12:00 ч. се изпращат в понеделник. В неделя и официални празнични дни не се изпълняват доставки!

5. Отказ от поръчка

Потребителят има право да върне закупената от него стока в рамките на 7 (седем) работни дни от датата на получаването й, ако не е ползвана, разпечата, с нарушен търговски вид и при всички други условия по чл.55 от ЗЗП. Разноските по връщане на стоката са за сметка на Потребителя. Възстановяването на сумата се извършва по банков път, на сметка посочена от Потребителя в 30 (тридесет) дневен срок от връщането на поръчката.


6. Спорове и жалби

При възникнали ситуации във връзка с неуредени въпроси, Потребителят има право да отправи спорните въпроси към сътрудник на Доставчика на посочения за кореспонденция адрес.

По всички неуредени от настоящите ОУ въпроси, се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

Запазваме си правото едностранно да променяме настоящите ОУ.