Камъкът на просперитета

Авантюрин - Камъкът на просперитета

Авантюринът е камък на просперитета. Изключително позитивен камък, който символизира спокойствие, творчество и търпение.

  • Носеният авантюрин абсорбира електромагнитното замърсяване.
  • Вярва се, че укрепва лидерските качества и решимостта, стабилизира ума и засилва креативността.
  • Предпазва сърдечната чакра.
  • Често го наричат и камъка на комарджията, тъй като подобрява шансовете и възможностите и носи добър късмет на човека, който го носи.

Авантюринът е основен кристал за зодия Риби, засилва приятелството и любовта при Водолей и предпазва от опасности Везни. Той е камък на зодия Рак в най-голяма степен, но също така и на Телец и СтрелецСиният авантюрин пък е камъка на зодия Овен.

Естественият камък Авантюрин се среща в най-различни цветове - зелен, кремав, розов, червено-кафяв, жълто-кафяв. Полупрозрачен е и има стъклен блясък. Множеството му включения блестят като малки искрици, което го прави популярен камък в ювелирната индустрия. При раздвижване на камъка се наблюдава явлението "авантюрисценция" - искрящи проблясъци от отражението на светлината по плоскостите на люспестите включения, откъдето произлиза и името.

В древността се е смятало, че този камък може да лекува алергии и сърдечни заболявания. Източните народи вярвали, че авантюринът лекува зрението. Самото име на камъка подсказва, че е свързан с любовта. Древните вярвали, че който притежава този камък ще изпита истинската любов и ще предпази двамата влюбени от нещастия.