Полускъпоценен камък за сила и подкрепа при стрес

Оникс - Полускъпоценен камък за сила и подкрепа при стрес

Ониксът дава сила и подкрепа по време на силен психически и физически стрес. Наричан е камъка на военоначалниците, лидерите и първооткривателите.

Със способността да придава лична сила, помага да станете господар на собствената си съдба.

  • Повишава жизнеността, устойчивостта и издържливостта.
  • Помага за ученето на уроците, подсилва самоувереността и ви насърчава да се чувствате спокойни в средата си.
  • Ониксът уравновесява "Ин и ян" в рамките на тялото.

Ониксът е подходящ камък за зодии Козирог и Дева. Ако носите бижу с камък от оникс, това ще ви привлича повече късмет, ще ви предпазва от мрачни мисли и депресия. Това е камъкът с много положителни свойства, който може да помогне дори при някакво здравословно неразположение. Той възбужда и апетита.

Нашата народна медицина насърчава носенето на накити с оникс, защото така се подобрява ефективността на всички вътрешни органи и най-вече на черния дроб и бъбреците, подобрява слуха и укрепва гръбначния стълб, помага при ревматични заболявания, възвръща загубения апетит, лекува глисти.

Ониксът е полускъпоценен камък, разновидност на ахата, кварца, известен като халцедон. Обикновено е на ивици с преобладаващ черен цвят, но се срещат и други цветови съчетания. Сардоникс се нарича червено-кафявият оникс.

Според вярванията, ониксът е камък на борците и упоритите. Дава сили "с глава да се пробие стената". Препоръчва се на педантите, хората със скрупули и целеустремените хора. В древен Рим са го считали за един от най-силните амулети и са го наричали - камъка на ораторите!