Камък на изобилието, Помага за задържане на богатство и страст

Рубин - Камък на изобилието, Помага за задържане на богатство и страст

Рубинът е един от един от най-внушителните скъпоценни камъни. Наричат го още - Камък на живота.

Този естествен камък дава

  • Жизненост в ежедневието
  • Събужда страстта към живота, но никога със саморазрушителна сила
  • Спира гнева, преобразува енергията му и премахва всичко отрицателно от вашия път

Рубинът създава силен щит срещу психични атаки. Предпазващия му ефект ви прави по-устойчиви по време на спорове и противоречия. Рубинът стимулира сърдечната чакра и балансира сърцето.

Основен кристал при Лъв, заместващ - при Козирог, влияе добре на родените под знака на Овен.

Рубинът е розов до розовочервен камък, един от най-внушителните скъпоценни камъни. Разновидност е на минерала корунд (алуминиев оксид), чието оцветяване се дължи преди всичко на примеси от хром. Името му произлиза от ruber или rubrum - латинската дума за "червен". В превод от санскрит - означава "цар на скъпоценните камъни"!

В древна Русия рубините са наричани яхонти. Цветовете на рубините варират от дълбоко розово до наситено червено с виолетов оттенък. Най-висока стойност имат рубини с цвят, наречен “гълъбова кръв” - червен с леко виолетов оттенък.

Първите сведения за тези прекрасни камъни са от 4 век пр.н.е. и се срещат в индийските и бирманските летописи. В Римската империя рубинът бил на особена почит и се ценял повече от диамантите. Рубините са били любими на Клеопатра, Месалина и Мери Стюарт, а колекциите с рубини на кардинал Ришельо и Мария Медичи са били известни из цяла Европа.

Най-известните рубини са "Северната звезда", намиращ се в Музея по естествена история в Ню Йорк, както и “Рубинът на Едуард”, съхраняван в Британския музей по естествена история в Лондон.