Огнен знак, подчинен на Слънцето, символ на благородство и достойнство

Зодия Лъв - от 22 юли до 22 август - Огнен знак, подчинен на Слънцето, символ на благородство и достойнство

Лъвът е огнен знак, подчинен на Слънцето, а задачата на Слънцето е да дарява топлина, светлина и живот. Изпълнен е с жизнена сила, авторитет и власт.

Лъвът е щедър, обича светлините на рампата и да е център на вниманието. Държи на своя дом и личната си независимост. Често си мисли, че другите имат същите представи за честност като неговите, затова е твърде доверчив. Не обича да се повтаря. Щом разбере за какво става дума, проявява нетърпение и упоритост. Онези, които не споделят неговото мнение, трябва да действат внимателно и тактично, тъй като могат да го управляват само, ако не засягат неговата чест. Хората зодия Лъв искат всички да мислят за тях хубави неща. Знае какво впечатление създава и се старае да направи още по-добро. Лъвът има талант в драматичното изкуство. За себе си има много високо мнение. Той прави всичко, което смята за правилно, даже ако то противоречи на общественото мнение.

Лъвът е символ на благородство и достойнство. Това е кралски знак. Във всяко негово движение се чувства гордост и достойнство. Отстрани това се забелязва отлично. Властта повишава неговото самосъзнание. На ръководен пост той ще се справи блестящо, ще прояви творческите си заложби и за него ще заговорят всички.
Лъвовете имат прагматичен ум, проявяватинтерес към философията. С ентусиазъм и изобретателен ум привличат към себе си общественото влияние.

Побеждавайки, към враговете си са великодушни. Победени - никога не се отказват от борбата.

Кристали за зодия Лъв - Рубин, Тигрово око, Кехлибар, Карнеол, Цитрин, Смарагд, Гранат, Оникс, Топаз, Планински кристал